fbpx

Finance Academy

Политика за използване на бисквитки

Настоящата Политика за използване на бисквитки се отнася до уебсайта с интернет адрес https://financeacademy.bg/, наричан по-долу за краткост Уебсайта, който се управлява от Захара Консулт“ ЕООД, регистрирано в Търговския регистър и регистъра на ЮЛНЦ на Република България с ЕИК 201728220, със седалище и адрес на управление: бул. „Васил Левски” 65, гр. София, П.К. 1000 („Finance Academy“, или „нас“, „ние“). Достъпът и използването от Ваша страна на Уебсайта се уреждат от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО (Общ регламент относно защитата на данните) („Регламента“), Закона за защита на личните данни и от разпоредбите на Общите условия, Политиката за защита на личните данни и настоящата Политика за използване на бисквитки („Политиката“), като Ви молим да се запознаете внимателно със съдържанието им. 

Какво представлява бисквитката (cookie)?

Бисквитката (“cookie”) представлява малък файл, състоящ се от текстов набор от информация, която даден уебсайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашия компютър и/или мобилно устройство, както временно, докато трае посещението Ви, или понякога за по-дълги периоди, в зависимост от вида бисквитка. Бисквитките изпълняват определени функции (включително да Ви разграничат от останалите потребители на Уебсайта или да запаметят определена информация, свързана с Вас) и се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране. Всяка бисквитка е уникална за Вашия уеб браузър и ще съдържа известна анонимна информация. Бисквитката обикновено съдържа наименованието на домейна, от който идва, “продължителността на живот” на бисквитката и стойност (обикновено под формата на произволно генериран номер).

Бисквитките могат да се съхраняват постоянно на компютъра или мобилното устройство на потребителя или да имат различна продължителност („постоянни бисквитки“), но могат и да изчезнат, когато потребителят затвори браузъра („сесийни бисквитки“). Бисквитките могат да бъдат инсталирани от Уебсайта, който посещавате („собствени бисквитки“) или могат да бъдат инсталирани от други уебсайтове („бисквитки на трети страни“). 

Как използваме „бисквитки“ и подобни технологии?

Използваме „бисквитки“ и подобни технологии на Уебсайта с цел да:

  • подобрим представянето на съответните уебсайтове и потребителското преживяване;
  • измерим излагането на реклами и онлайн медии, като установим кога, колко често, в кои уебсайтове определени онлайн реклами, медии и друго съдържание се показват на Вашето устройство.

Уебсайтът не използва бисквитки с цел индивидуализация на посетителите си. Употребата на бисквитките е важен компонент за функционирането и използването на почти всеки уебсайт от съвременен тип и във всеки един момент Вие може да управлявате избора си като промените настройките на бисквитките и/или ги изтриете.

Какви видове бисквитки използваме?

Съществуват различни видове бисквитки, повече информация за което може да намерите на: http://www.allaboutcookies.org/faqs/cookies.html, но тези, които нашият Уебсайт използва, попадат в следните категории: 

  • Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на Уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език. Деактивирането на тези бисквитки би затруднило сериозно работата на Уебсайта и е възможно да ограничат достъпа Ви до функционалностите му. Задължителните бисквитки, използвани от Уебсайта, са обобщени в списъка по-долу:

Име на бисквитката

Тип/ Вид

Доставчик

Цел

Срок на съхранение

    
  • Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него. Тези бисквитки не ни дават никаква информация за Вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. Аналитичните бисквитки, използвани от Уебсайта, са обобщени в списъка по-долу:

Име на бисквитката

Тип/ Вид

Доставчик

Цел

Срок на съхранение

    
  • Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни. Функционалните бисквитки например ни позволяват да запомним предпочитанията на посетителите ни. Функционалните бисквитки, използвани от Уебсайта, са обобщени в списъка по-долу:

Име на бисквитката

Тип/ Вид

Доставчик

Цел

Срок на съхранение

    
  • Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши партньори. Те не съхраняват лична информация. Целта на тези бисквитки е да се разберат интересите на посетителите ни и да се предостави адаптирано обслужване. Бисквитки за прецизно таргетиране, използвани от Уебсайта, са обобщени в списъка по-долу:

Име на бисквитката

Тип/ Вид

Доставчик

Цел

Срок на съхранение

    

Управление на бисквитките

Настройките на бисквитките, които получавате от Уебсайта, можете да направите в браузъра, който използвате, и/или чрез наличния на Уебсайта модул за настройка на бисквитки. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно Уебсайтът да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

Може ли потребители на уебсайта да блокират „бисквитките“?

Да, можете да промените настройките за поверителност на браузъра си да блокират всички „бисквитки“; това обаче може сериозно да се отрази на функционалността на уебсайта и използването му от Вас, тъй като много уебсайтове може да не функционират както трябва. Вашият браузър може да ви дава възможност да изтривате всички „бисквитки“ при затварянето му. При този вариант обаче, се изтриват и постоянните „бисквитки“, които могат да съхраняват вашите предпочитания и персонализирани настройки в уебсайтовете, които посещавате редовно. Възможно е да запазите „бисквитките“, които желаете, тъй като браузърът Ви може да дава възможност да посочите на кои сайтове винаги позволявате или на кои сайтове не позволявате да използват „бисквитки“.

Сигурност на информацията

Ние уважаваме неприкосновеността на личните данни на посетителите и ползвателите на Уебсайта и всяка информация, събрана чрез употребата на бисквитки, ще се използва единствено за целите на настоящата Политика. За подробности относно начина, по който обработваме събраните лични данни, моля, вижте нашата Политика за защита на личните данни.

Промени в Политиката

Настоящата Политика е последно обновена на []. Ние можем да я променяме, за да бъде актуална спрямо действащото законодателство или нашите политики за поверителност. Ние ще публикуваме всички промени на тази страница и Ви насърчаваме да я следите редовно, за да бъдете информирани. Ако имате каквито и да е въпроси във връзка с настоящата Политика Ви молим да се свържете с нас на […].