fbpx

Finance Academy

Програма по

Бизнес и Предприемачество

Цялостна образователна програма за бизнес и предприемачество по иновативен модел с водещи лектори и ментори от различни индустрии.

Нашите лектори са част от

Стартирай и развий успешно бизнеса си

Цялостната програма по Бизнес и предприемачество на Finance Academy е създадена с цел да улесни и подкрепи хора, които имат бизнес идея или вече са създали бизнес, но търсят допълнителен образователен, оперативен и финансов ресурс, за да разгърнат неговия потенциал.

Всички курсисти, които запишат програмата, преминават през серия от онлайн лекции на различни теми от сферата на бизнеса и получават достъп до допълнителни образователни ресурси и гост-лектори от успешни компании, които споделят своите умения и опит с тях. По този начин се изгражда цялостен подход за натрупване на изцяло практически и приложими в реални условия знания.

Курсистите имат шанса да получат валидация на своите продукти, услуги и бизнес идеи пред жури от програмата “Основи на инвестициите”, за да получат тестова пазарна валидация за потенциала на продукта си. 

Накрая всеки курсист има шанс да презентира бизнеса си пред водещи инвеститори, които могат да подкрепят финансово идеята му и да изградят дългосрочни партньорства.

Предимства на програмата

За кого е подходяща програмата?

  • Собственици на бизнес и търговци, които целят да повишат продажбите си.
  • Предприемачи с бизнес идея, които търсят партньори или инвеститори.
  • Собственици на бизнес, които искат да подобрят оперативното ниво и структурата на бизнеса си.
  • Хора с иновативни идеи, които търсят ноу-хау за прилагане на идеите си и скалиране на бизнеса си.
  • Студенти, които искат да се развиват в сферата на предприемачеството и да стартират бизнес.

Курс:

Описание:

Умения:

Основи на предприемачеството

Курсът “Основи на предприемачеството” е напълно безплатен и всеки може да се запише в него. Целта на обучението е да систематизира и изгради основни бизнес познания и ключови умения за участниците. Ще разгледаме примери от практиката и реални бизнес казуси. Всеки участник може да се яви на финален изпит, който е входен за програмата.

Водещ лектор: Георги Захариев, Founder – Finance Academy

Начална дата: 9 МАРТ 2021

 

Бизнес план и стратегия

Курсът “Бизнес планиране и стратегии” ще запознае курсистите с ключовата рамка на бизнес проектите. Курсистите ще научат как се изгражда бизнес канава, как се създава бизнес стратегия и бизнес кейс. В процеса на обучение ще научите как да планирате успешно и да изграждате бизнес логика.

Водещ лектор: Борис Павлов,  CEO Flat Manager

Гост-лекториТаня Генова, Business Development Manager – Mastercard

Панайот Панайотов, Consultant – EY Parthenon

Иван Ненков, CEO – SoftUni

Начална дата: 13 АПРИЛ 2021

Мениджмънт и управление

Курсът „Мениджмънт и управление” е насочен към личностното развитие на основни умения, характеризиращи запомнящия се мениджър. Целта му е да изгради основни знания за успешно управление на хора и организации в динамична бизнес среда, както и да предложи практически упражнения за курсистите.

Водещ лектор: Сара Божинова

Гост-лектори: Панайот Панайотов – EY Parthenon London

Начална дата: 11 МАЙ 2021

Маркетинг и реклама

Курсът по “Маркетинг и реклама” ще предаде на курсистите ключови познания в различните аспекти на маркетинга за предприемачи. Ще бъдат разгледани примери от практиката и изготвен маркетингов план в реална ситуация за функциониращ бизнес.

Водещ лектор: Жасмина Гевезиева, Cardinal Bites

Гост-лекториЕкатерина Темелкова, CMO – SoftUni

Начална дата: 8 ЮНИ 2021

Продажби и Бизнес развитие

Курсът “Продажби и бизнес развитие” ще постави основите на търговската ви стратегия, ще ви даде знания за преговори и умения да убеждавате хората. След него ще можете да идентифицирате правилно потенциалните си клиенти и да убеждавате мениджъри в малки и големи фирми в стойностите на вашия продукт или услуга.

Водещ лектор: Траян Траянов, CEO – Mercatus

Начална дата: 6 ЮЛИ 2021

Счетоводство и финансово планиране

Курсът “Счетоводство и финанси” е предназначен за неспециалисти в сферата на счетоводството и финансите. В него ще бъдат застъпени всички ключови знания, които един мениджър или собственик на бизнес трябва да има, за да гарантира финансовата стабилност на компанията си от оперативна и законова перспектива.

Гост-лектор: Николай Терзиев  Grant Thornton, Luxemburg.

Начална дата: 3 АВГУСТ 2021

Финален проект

Курсистите завършват с финален проект, обхващащ всички компоненти на един бизнес. 

Проектът бива представен пред жури от инвеститори и предприемачи и се бори за финансиране и подкрепа.

0 Курсисти
Приемът в програмата е лимитиран

Защо да запиша: