Банките: систематични рискове и инвестиционни възможности - Finance Academy
Loading...
Банките: систематични рискове и инвестиционни възможности
Изминало събитие
Дата:
18 май 2023
Час:
19:00
Лектор:
Михаил Стоянов

Събитието е вече изминало, но все още може да го гледаш на запис.

Гледай безплатно онлайн уебинар на тема “Банките – рискове, география, възможности“ нa 18 май 2023 г. (четвъртък) от 19:00 часа с лектор Михаил Стоянов.
За семинара
От началото на настоящето десетилетие навлязохме в нов секуларен инфлационен цикъл. Преходът от дефлационен към инфлационен режим се отразява на банковата система. Дали този преход ще засили вече съществуващите проблеми и в същото време ще донесе нови възможности за инвестиции в банковия сектор? За да разберем това, ще преминем през следните три точки:

1. Систематичните рискове в банковата индустрия са факт. Колко сериозни са те и до какви промени ще доведат?
2. Рисковете във финансовата система носят нови възможности. В кои региони от света банките ще просперират не въпреки проблемите, а точно заради тях?
3. Инвестиционни възможности – синтезът на горните две точки ще ни покаже видовете банки, печелещи от настъпващите глобални промени. Банковата система както носи рискове, така носи и възможности. Пътувайки по света ще се запознаем с част от тях.
За лектора
Михаил Стоянов
Аз съм Михаил, инженер по образование и изследовател по призвание. Не малко години съм работил в корабната индустрия в качеството на първото. Успоредно с това култивирах любопитството си чрез много пътувания и безкрайно четене. Първата ми среща с финансовите пазари беше през 2008 година. Започнах категорично и се провалих епично. Обаче искрата беше запалена. Така започна моето израстване. Минах през много пазари, инструменти и аналитични методи. Това ми отне доста години, усилия и финансови загуби, докато накрая не открих, че тайната е не толкова да бъда най-умния, а просто да спра да правя глупости. Към момента продължавам да управлявам личните си средства и развивам финансовата медия Investo.bg. Тя е пресечната точка между моята страст да задавам въпроси, любовта ми към писането и ентусиазма ми към финансовите пазари.
Михаил Стоянов Photo