Преподаватели - Finance Academy
Loading...

Качеството и ефективността на обучителния процес във Finance Academy се гарантира от внимателно селектиран преподавателски състав, без аналог в България.

В образователната програма се включват международно установени експерти и гост-лектори с дългогодишен опит в сферата на финансите, инвестициите, бизнеса и търговията.

Преподаватели

Борис Павлов
НАУЧИ ОЩЕ

Борис Павлов

CEO, FlatManager

Борис Павлов

Борис Павлов

CEO, FlatManager

Борис Павлов следва в Американския университет в Париж и в EDHEC Business School в Ница. След като завършва две бакалавърски степени и една магистратура в областите финанси и икономика, Борис започва работа в инвестиционната банка Societe Generale. Прекарва две години в централата на банката в Париж, след което се мести в Ню Йорк, където работи с трейдинг екипите на екзотични финансови деривати и служи като връзка между централата и клона на Wall Street при осъществяването на различни проекти. Междувременно следва дистанционно магистратура по международно бизнес право в UCL и Queen Mary University и след завършването й се мести в Лондон, където заема позицията хедж фонд анализатор. След една година на Острова, в началото на 2017г., Борис се връща в България и стартира свой собствен бизнес – Flat Manager, компания за управление и инвестиции в имоти, които се отдават под наем краткосрочно чрез онлайн платформи като Airbnb. В момента компанията управлява над 200 обекта в България и Румъния, които се отдават за периоди от 1 ден до няколко години.

Валентин Михов
НАУЧИ ОЩЕ

Валентин Михов

Fund Manager, Finexify

Валентин Михов

Валентин Михов

Fund Manager, Finexify

Валентин Михов e експерт и консултант в сферата на децентрализираните финанси. Той е един от първите български инвеститори, които разпознават потенциала на криптовалутите. Опитът му в сферата на бизнеса, блокчейн и машинното обучение му помагат да разработи редица проекти за анализ и структуриране на голям обем данни. Съосновател на Maycamp, портал за обучение на студенти по компютърни науки. Главен технологичен директор на Santiment – иновативна платформа за събиране и разпространение на данни за крипто пазара и тенденциите в него.

Георги Вулджев
НАУЧИ ОЩЕ

Георги Вулджев

Economist, EmergingMarketsWatch

Георги Вулджев

Георги Вулджев

Economist, EmergingMarketsWatch

Георги Вулджев е един от най-разпознаваемите млади икономически експерти в България. Работил е като икономист в Институт за пазарна икономика, след което става анализатор в EmergingMarketWatch, фирма за икономически, финансови и политически анализи, която работи директно с банки и инвестиционни фондове от цял свят. Като главен редактор на Експертен клуб за икономика е автор на редица предложения за реформи в сферата на икономическата политика в България. От години се занимава с инвестиционна тематика, работил е като автор на инвестиционни анализи за Tavex Gold & Exchange.

Деян Василев
НАУЧИ ОЩЕ

Деян Василев

Founder, Moitepari

Деян Василев

Деян Василев

Founder, Moitepari

Деян е основател на MoitePari.bg – водещия портал за финансови сравнения и съвети. Той е Дипломиран Финансов Консултант (ДФК®), към Института на Дипломираните Финансови Консултанти и е дипломиран инвестиционен консултант към КФН. Като Изпълнителен директор на CreditLand, Деян Василев е Председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България.

Йордан Генов
НАУЧИ ОЩЕ

Йордан Генов

CEO, Moitepari Consult

Йордан Генов

Йордан Генов

CEO, Moitepari Consult

Йордан Генов е изпълнителен директор на MoitePari Consult, където ръководи екипа за лични финанси и финансово планиране. Има над 12 години опит като консултант във финансовата сфера. Йордан е дипломиран финансов консултант от Института на дипломираните финансови консултанти (ИДФК) и лицензиран инвестиционен консултант от КФН. През 2020 г. той става част от международната общност за финансови консултанти Financial Caddie. През последните три години работи с индивидуални клиенти и техните семейства за изграждане на дългосрочна стратегия за управление на личните и семейните финанси.

Николай Такиев
НАУЧИ ОЩЕ

Николай Такиев

Founder, Takiev Finance

Николай Такиев

Николай Такиев

Founder, Takiev Finance

Николай Такиев е магистър по „Счетоводство и бизнес анализ“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Пред периода 2017-2019 г. работи като счетоводител в компания, която е специализирана в счетоводното обслужване на управляващи дружества, договорни фондове и инвестиционни посредници. От началото на 2020 г. стартира дейност като счетоводител на свободна практика с разнообразно портфолио от клиенти, извършващи дейност в различни сектори на икономиката. През 2020 г. Николай става част от екипа на най-големия професионален сайт за счетоводство в България – portalschetovodstvo.bg като автор на статии, свързани с данъци и счетоводство. През същата година Николай започва да се занимава активно с преподаване на счетоводство и данъци като води, както цялостни професионални програми по счетоводство, така и отделни семинари на редица теми.

Георги Захариев
НАУЧИ ОЩЕ

Георги Захариев

CEO Finance Academy

Георги Захариев

Георги Захариев

CEO Finance Academy

Георги Захариев е управлявал най-големият проект на Google за България – “Дигитален гараж”, консултирайки стотици собственици на бизнес. Професионалният му опит включва управление на стратегическите партньорства на SoftUni – най-голямата образователна организация за дигитални професии в България. Там успява да изгради стратегически партньорства с компании като Coca-Cola HBC, Telenor, Пощенска Банка, Zuhlke Engineering, Draft Kings, Software Group и други. Създава проектът Finance Academy с мисията да предостави достъпно обучение от практици в сферата на бизнеса, финансите и икономиката. Георги е сред основателите на Airbnb общността в България, стартирайки компания за управление на имоти за краткосрочен наем през 2015 година. Гост лектор на събития, сред които WordPress Meetup, Travel Academy, IoT Summit и други.

Вяра Стефчева
НАУЧИ ОЩЕ

Вяра Стефчева

CEO, Zahara Consult

Вяра Стефчева

Вяра Стефчева

CEO, Zahara Consult

Вяра Стефчева е експерт в бизнес развитието на компании от различни високотехнологични сектори. Изпълнителен директор е в Zahara Consult - агенция, предоставяща маркетинг услуги и консултации на организации от три континента. Опитът й включва работа по успешни проекти в сферата на информационните технологии, недвижимите имоти, финансите и блокчейн. Тя е един от водещите специалисти във Fintech индустрията и развитието на Web3. През годините е била главен редактор на медия за софтуерна разработка, като има опит и в сферата на продажбите. Вяра е в топ 5% на афилиейт перформърите в най-голямата крипто борса в света за 2021 година.