Преподаватели - Finance Academy
Loading...

Качеството и ефективността на обучителния процес във Finance Academy се гарантира от внимателно селектиран преподавателски състав, без аналог в България.

В образователната програма се включват международно установени експерти и гост-лектори с дългогодишен опит в сферата на финансите, инвестициите, бизнеса и търговията.

Преподаватели

Борис Павлов
НАУЧИ ОЩЕ

Борис Павлов

CEO, FlatManager

Борис Павлов

Борис Павлов

CEO, FlatManager

Борис Павлов следва в Американския университет в Париж и в EDHEC Business School в Ница. След като завършва две бакалавърски степени и една магистратура в областите финанси и икономика, Борис започва работа в инвестиционната банка Societe Generale. Прекарва две години в централата на банката в Париж, след което се мести в Ню Йорк, където работи с трейдинг екипите на екзотични финансови деривати и служи като връзка между централата и клона на Wall Street при осъществяването на различни проекти. Междувременно следва дистанционно магистратура по международно бизнес право в UCL и Queen Mary University и след завършването й се мести в Лондон, където заема позицията хедж фонд анализатор. След една година на Острова, в началото на 2017г., Борис се връща в България и стартира свой собствен бизнес – Flat Manager, компания за управление и инвестиции в имоти, които се отдават под наем краткосрочно чрез онлайн платформи като Airbnb. В момента компанията управлява над 200 обекта в България и Румъния, които се отдават за периоди от 1 ден до няколко години.

Валентин Михов
НАУЧИ ОЩЕ

Валентин Михов

Fund Manager, Finexify

Валентин Михов

Валентин Михов

Fund Manager, Finexify

Валентин Михов e експерт и консултант в сферата на децентрализираните финанси. Той е един от първите български инвеститори, които разпознават потенциала на криптовалутите. Опитът му в сферата на бизнеса, блокчейн и машинното обучение му помагат да разработи редица проекти за анализ и структуриране на голям обем данни. Съосновател на Maycamp, портал за обучение на студенти по компютърни науки. Главен технологичен директор на Santiment – иновативна платформа за събиране и разпространение на данни за крипто пазара и тенденциите в него.

Георги Вулджев
НАУЧИ ОЩЕ

Георги Вулджев

Economist, EmergingMarketsWatch

Георги Вулджев

Георги Вулджев

Economist, EmergingMarketsWatch

Георги Вулджев е един от най-разпознаваемите млади икономически експерти в България. Работил е като икономист в Институт за пазарна икономика, след което става анализатор в EmergingMarketWatch, фирма за икономически, финансови и политически анализи, която работи директно с банки и инвестиционни фондове от цял свят. Като главен редактор на Експертен клуб за икономика е автор на редица предложения за реформи в сферата на икономическата политика в България. От години се занимава с инвестиционна тематика, работил е като автор на инвестиционни анализи за Tavex Gold & Exchange.

Даниела Бобева
НАУЧИ ОЩЕ

Даниела Бобева

Consultant, The World Bank

Даниела Бобева

Даниела Бобева

Consultant, The World Bank

Проф. Даниела Бобева е международен финансов експерт с над 20-годишен опит. Заема множество ръководни позиции, сред които първи вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. В продължение на 11 години е директор на Европейската и международна дирекция в БНБ, където управлява проекти за въвеждане на европейските принципи и добри практики в банковата система на Египет, Черна гора, Сърбия, Албания, Македония. Бивш председател на агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996), министър на търговията и външноикономическото сътрудничество (1997) и заместник министър-председател по икономическото развитие (2013-2014).

Николай Такиев
НАУЧИ ОЩЕ

Николай Такиев

Founder, Takiev Finance

Николай Такиев

Николай Такиев

Founder, Takiev Finance

Николай Такиев е магистър по „Счетоводство и бизнес анализ“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Пред периода 2017-2019 г. работи като счетоводител в компания, която е специализирана в счетоводното обслужване на управляващи дружества, договорни фондове и инвестиционни посредници. От началото на 2020 г. стартира дейност като счетоводител на свободна практика с разнообразно портфолио от клиенти, извършващи дейност в различни сектори на икономиката. През 2020 г. Николай става част от екипа на най-големия професионален сайт за счетоводство в България – portalschetovodstvo.bg като автор на статии, свързани с данъци и счетоводство. През същата година Николай започва да се занимава активно с преподаване на счетоводство и данъци като води, както цялостни професионални програми по счетоводство, така и отделни семинари на редица теми.

Георги Захариев
НАУЧИ ОЩЕ

Георги Захариев

CEO Finance Academy

Георги Захариев

Георги Захариев

CEO Finance Academy

Георги Захариев е управлявал най-големият проект на Google за България – “Дигитален гараж”, консултирайки стотици собственици на бизнес. Професионалният му опит включва управление на стратегическите партньорства на SoftUni – най-голямата образователна организация за дигитални професии в България. Там успява да изгради стратегически партньорства с компании като Coca-Cola HBC, Telenor, Пощенска Банка, Zuhlke Engineering, Draft Kings, Software Group и други. Създава проектът Finance Academy с мисията да предостави достъпно обучение от практици в сферата на бизнеса, финансите и икономиката. Георги е сред основателите на Airbnb общността в България, стартирайки компания за управление на имоти за краткосрочен наем през 2015 година. Гост лектор на събития, сред които WordPress Meetup, Travel Academy, IoT Summit и други.

Пламен Моновски
НАУЧИ ОЩЕ

Пламен Моновски

Founder, Ledger Capital

Пламен Моновски

Пламен Моновски

Founder, Ledger Capital

Пламен Моновски е инвеститор и професионалист в сферата на финансите, който има ключово участие в редица стратегически сделки на световно ниво. Той е най-младият управляващ директор на най-големия инвестиционен фонд в света “BlackRock“, с повече от четвърт век инвестиционен опит. През периода 2010 – 2015 г. е главен инвестиционен директор в холдинга “Renaissance Asset Managers”. Професионалната му експертиза включва бизнес, образование, технологии за финансовия пазар, иновации за подобрение на стандарта и качеството на живот и още.

Елисавета Йосифова
НАУЧИ ОЩЕ

Елисавета Йосифова

Managing Partner, Dimitrova-Finance And Consulting

Елисавета Йосифова

Елисавета Йосифова

Managing Partner, Dimitrova-Finance And Consulting

Елисавета Йосифова има повече от 25 години професионален опит в сферата на финанси, счетоводство и данъчно облагане. Основните икономически отрасли, в които има богат опит са строителство и инвестиции в недвижими имоти, енергетика и туризъм. Този опит включва и позициите, сред които: CFO - GEK TERNA GROUP (Real Estates, Energy, Investments) Най-големи проекти в България: The Mall, Telus Tower, Borovets Euphoria Club, IKEA, ВяЕЦ Вранино, ВяЕЦ Карапелит; Head of AOS - Mazars Bulgaria (Audit, Advisory, Tax) Business and Tax Advisory - Ernst &Young Bulgaria Съдружник и Управител на консултантска агенция - ДФК ЕООД