Курс Основи на инвестициите - март 2022 - Finance Academy
Loading...
курс

Основи на инвестициите - март 2022

Умения, които ще придобиеш

  • Какво представлява инвестирането и защо трябва да инвестираме
  • Какви са различните видове инвестиционни активи
  • Какво е значението на "диверсификацията"
  • Какво представляват и как работят финансовите борси
  • Работа с финансови инструменти и калкулатори
  • Изграждане на личен финансов план
  • Създаване на инвестиционна стратегия

Теми

Виж всички теми

За кого е подходящ курсът?

Курсът е подходящ за напълно начинаещи с интерес към инвестициите, които искат да разберат фундаментите на инвестирането на достъпен език, за професионалисти, търсещи възможности за допълнителни доходи и финансова независимост и за професионалисти, които осъзнават, че през 2021 година спестяванията им губят стойност, ако не генерират доходност. Също така курсът е подходящ и за студенти, търсещи практически знания и умения за инвестиране в различни видове активи, както и всички, които искат да запишат цялостната програма по “Инвестиции и лични финанси” във Finance Academy.

Как мога да се запиша?

За да се запишете, кликнете ТУК или бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвайте стъпките.

Докога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Записването в курса е отворено до 14 март. Обучението стартира на 14 март 2022 г., а занятията ще се провеждат на живо, като ще бъдат провеждани в платформата на Finance Academy. Подробен график на занятията можете да откриете в раздел "Теми".

Как и къде ще се провеждат занятията?

Обучението ще бъде на живо. Първата лекция ще се проведе на 14 март от страницата на курса. Занятията ще се провеждат всеки понеделни и сряда от 19 часа като ще бъде направен запис на лекциите, които да можете да гледате и в удобено за вас време

Какво представлява изпитът и кога ще се проведе?

Изпитът ще се проведе онлайн и се състои от теоретична част, която ще бъде под формата на тест, който ще се състои на 2 и 3 април.

Ще получа ли сертификат след изпита?

След преминаване на изпита, ще придобиете грамота от Finance Academy, ако получите оценка над Мн. добър 5.00 от изпит.

Колко струва обучението в курса и какво включва?

Онлайн

Безплатен

Онлайн обучение на живо

Достъп до записите на лекциите, които да гледате в удобно за вас време

1-годишен достъп до видео записите и учебните ресурси

Достъп до затворена Facebook група с курсистите

Участие в общност от бъдещи и настоящи инвеститори

Изпит

Явяване на редовен изпит и издаване на грамота

50 лв. до 28 март 2022 г.
100 лв. от 28 март до 31 март 2022 г.

Даниела Бобева

Преподавател

Проф. Даниела Бобева е международен финансов експерт с над 20-годишен опит. Заема множество ръководни позиции, сред които първи вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. В продължение на 11 години е директор на Европейската и международна дирекция в БНБ, където управлява проекти за въвеждане на европейските принципи и добри практики в банковата система на Египет, Черна гора, Сърбия, Албания, Македония. Бивш председател на агенцията за чуждестранни инвестиции (1995-1996), министър на търговията и външноикономическото сътрудничество (1997) и заместник министър-председател по икономическото развитие (2013-2014).

Борис Павлов

Преподавател

Борис Павлов следва в Американския университет в Париж и в EDHEC Business School в Ница. След като завършва две бакалавърски степени и една магистратура в областите финанси и икономика, Борис започва работа в инвестиционната банка Societe Generale. Прекарва две години в централата на банката в Париж, след което се мести в Ню Йорк, където работи с трейдинг екипите на екзотични финансови деривати и служи като връзка между централата и клона на Wall Street при осъществяването на различни проекти. Междувременно следва дистанционно магистратура по международно бизнес право в UCL и Queen Mary University и след завършването й се мести в Лондон, където заема позицията хедж фонд анализатор. След една година на Острова, в началото на 2017г., Борис се връща в България и стартира свой собствен бизнес – Flat Manager, компания за управление и инвестиции в имоти, които се отдават под наем краткосрочно чрез онлайн платформи като Airbnb. В момента компанията управлява над 200 обекта в България и Румъния, които се отдават за периоди от 1 ден до няколко години.

Валентин Михов

Преподавател

Валентин Михов e експерт и консултант в сферата на децентрализираните финанси. Той е един от първите български инвеститори, които разпознават потенциала на криптовалутите. Опитът му в сферата на бизнеса, блокчейн и машинното обучение му помагат да разработи редица проекти за анализ и структуриране на голям обем данни. Съосновател на Maycamp, портал за обучение на студенти по компютърни науки. Главен технологичен директор на Santiment – иновативна платформа за събиране и разпространение на данни за крипто пазара и тенденциите в него.

Радослав Шаллиев

Преподавател

"Радослав Шалиев започва обучението си в St. Claures Oxford и след това получава бакалавърска степен от University of Leicester. Той е и основател на Goldaroо.gold, компания, която предлага инвестиционни услуги в сферата на финансовите деривати и безналично злато. За това спомагат и образованието, което получава в Chartered Institute for Securities and Investment в Лондон. Квалифициран е като професионален инвеститор спрямо действащите Европейски директиви на ESMA и търгува на международните капиталови пазари за собствена сметка от над десетилетие. Работил е в няколко от топ 10 в света инвестиционни посредници с фокус върху бизнес развитие и операционен риск.
Oбразование: St Clares Oxford - International Baccalaureate Diploma University of Leicester, UK - BA Management Studies Chartered Institute for Securities and Investment, London - Managing Operational Risk in Financial Institutions"

Георги Вулджев

Преподавател

Георги Вулджев е един от най-разпознаваемите млади икономически експерти в България. Работил е като икономист в Институт за пазарна икономика, след което става анализатор в EmergingMarketWatch, фирма за икономически, финансови и политически анализи, която работи директно с банки и инвестиционни фондове от цял свят. Като главен редактор на Експертен клуб за икономика е автор на редица предложения за реформи в сферата на икономическата политика в България. От години се занимава с инвестиционна тематика, работил е като автор на инвестиционни анализи за Tavex Gold & Exchange.

Георги Захариев

Преподавател

Георги Захариев е управлявал най-големият проект на Google за България – “Дигитален гараж”, консултирайки стотици собственици на бизнес. Професионалният му опит включва управление на стратегическите партньорства на SoftUni – най-голямата образователна организация за дигитални професии в България.

Там успява да изгради стратегически партньорства с компании като Coca-Cola HBC, Telenor, Пощенска Банка, Zuhlke Engineering, Draft Kings, Software Group и други. Създава проектът Finance Academy с мисията да предостави достъпно обучение от практици в сферата на бизнеса, финансите и икономиката.

Георги е сред основателите на Airbnb общността в България, стартирайки компания за управление на имоти за краткосрочен наем през 2015 година.

Гост лектор на събития, сред които WordPress Meetup, Travel Academy, IoT Summit и други.

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."