Курс Данъчно облагане при акции и ETF-и - август 2023 - Finance Academy
Loading...
курс

Данъчно облагане при акции и ETF-и - август 2023

Умения, които ще придобиеш

 • Разбиране как се облагат доходи от акции и ETF-и
 • Разбиране на данъчните закони и разпоредби в България
 • Разбиране на начините за изчисляване на печалбите и загубите от сделки с акции

Теми

 • Ресурси

  Курсът „Данъчно облагане при акции и ETF-и“ е част от модула "Финансови пазари". Лекциите ще са видими от 14 август и курсистите ще могат да ги гледат в удобно за тях време.

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Данъчно облагане при продажба на акции и ETF-и

  Още няма описание за тази лекция

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Данъчно облагане - Практически казуси

  Още няма описание за тази лекция

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Данъчно облагане на доходите от получени дивиденти

  Още няма описание за тази лекция

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

За кого е подходящ курсът?

Курсът "Данъчно облагане при акции и ETF-и" е подходящ за всеки, който се интересува от инвестиране в акции и ETF и иска да придобие представа за данъчните последици от тези инвестиции. Той е особено подходящ за инвеститори, които искат да изградят дългосрочен инвестиционен портфейл и искат да се уверят, че са в крак със законодателството. 
За преминаването на този курс не се изискват предварителни познания по данъчно право или инвестиционни принципи, което го прави достъпен за начинаещи, които искат да научат повече за инвестирането в акции и ETF-и. 

Как мога да се запиша?

Курсът не може да бъде записан отделно. Записването в модула, от който обучението "Данъчно облагане при акции и ETF-и" е част, е отворено до 12 юни. Можете да се запишете от ТУК. След успешно заплащане на таксата, Вие ще бъдете записани за курса.

Кога стартира курсът?

Обучението стартира на 14 август 2023 г., а занятията ще се провеждат на запис. Подробен график на занятията можете да откриете в раздел "Теми".

Как и къде ще се провеждат занятията?

Обучението ще бъде на запис. Видеата и учебните ресурси ще бъдат достъпни на 14 август от страницата на курса. Курсистите ще могат да гледат лекциите в удобно за тях време. Какво включва обучението?

Данъчно облагане при акции и ETF-и

Онлайн обучение с видеа на запис

Доживотен достъп до видео записите и учебните ресурси

Помощ от ментор за усвояване на учебния материал

Николай Такиев

Преподавател

Николай Такиев е магистър по „Счетоводство и бизнес анализ“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Пред периода 2017-2019 г. работи като счетоводител в компания, която е специализирана в счетоводното обслужване на управляващи дружества, договорни фондове и инвестиционни посредници. От началото на 2020 г. стартира дейност като счетоводител на свободна практика с разнообразно портфолио от клиенти, извършващи дейност в различни сектори на икономиката. През 2020 г. Николай става част от екипа на най-големия професионален сайт за счетоводство в България – portalschetovodstvo.bg като автор на статии, свързани с данъци и счетоводство. През същата година Николай започва да се занимава активно с преподаване на счетоводство и данъци като води, както цялостни професионални програми по счетоводство, така и отделни семинари на редица теми.

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."