Курс Данъчно облагане на крипто активи - януари 2024 - Finance Academy
Loading...
курс

Данъчно облагане на крипто активи - януари 2024

Умения, които ще придобиеш

 • Разбиране как се облагат криптоактивите
 • Разграничаване на краткосрочните и дългосрочните капиталови печалби
 • Разбиране на данъчните закони и разпоредби в България
 • Разбиране на начините за изчисляване на печалбите и загубите от сделки с криптовалути

Теми

 • Ресурси

  Курсът „Данъчно облагане на крипто активи“ е част от модула "Блокчейн и криптовалути за начинаещи" и може да бъде гледан, в удобно за курсистите време. 

  Обучаващите се ще разберат как се облагат криптовалутите в България, както и предизвикателствата при проследяване на трансакциите и печалбите/загубите.

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Приложимо данъчно законодателство за крипто активи

  • Данъчно облагане при криптовалутите
  • Продажба на криптовалути срещу фиатни пари
  • Продажба на криптовалути срещу криптовалути
  • Данъчно облагане при копаене на криптовалути
  • Данъчно облагане при наемане на машина за копаене в чужбина

  Продължителност на лекциите - 30 минути

  Линк към Sli.do - въпроси към лектор

  Код за Sli.do - CRYPTO24

 • Попълване на годишна данъчна декларация

  • Демонстрация на попълване на ГДД
  • Практически казуси

  Продължителност на лекциите - 20 минути

  Линк към Sli.do - въпроси към лектор

  Код за Sli.do - CRYPTO24

 • Обща Q&A сесия за курсовете "Въведение в блокчейн", "Въведение в Web3" и "Данъчно облагане на крипто активи" - 24 януари

  Q&A сесията с лекторите от обученията "Въведение в блокчейн", "Въведение в Web3" и "Данъчно облагане на крипто активи" ще се проведе на 24-ти януари от 19:00 часа

  Ще започнем с отговори на въпросите в Sli.do, а след това ще можете да зададете въпроси на живо към вашите лектори. 

  Своите въпроси можете да задавате от ТУК.

За кого е подходящ курсът?

Курсът „Данъчно облагане на крипто активи“ е предназначен за лица, които притежават или извършват трансакции с криптовалута и искат да разберат какви са данъчните регулации за тези активи и по какъв начин те биват облагани. Обучението ще бъде полезно както на всички физически лица, които притежават крипто активи, така и на инвеститори и търговци. Освен това този курс ще бъде от полза и за професионалисти, като данъчни съветници, счетоводители, адвокати и специалисти по финансово планиране, които съветват клиентите си по въпроси, свързани с криптовалути.

Информацията в курса е представена на достъпно и разбираемо ниво и не се изискват предварителни познания в областта на данъчното облагане или криптовалутите.

Как мога да се запиша?

Курсът не може да бъде записан отделно. Записването в модула, от който обучението "Данъчно облагане на крипто активи" е част, е отворено до 22 януари. Можете да се запишете от ТУК. След успешно заплащане на таксата, Вие ще бъдете записани за курса.

Кога стартира курсът?

Обучението стартира на 22 януари 2024 г., а занятията ще се провеждат на запис. Подробен график на занятията можете да откриете в раздел "Теми".

Как и къде ще се провеждат занятията?

Обучението ще бъде на запис. Видеата и учебните ресурси ще бъдат достъпни на 22 януари от страницата на курса. Курсистите ще могат да гледат лекциите в удобно за тях време. Какво включва обучението?

Данъчно облагане на крипто активи 


Онлайн обучение с видеа на запис

Доживотен достъп до видео записите и учебните ресурси

Помощ от ментор за усвояване на учебния материал

Николай Такиев

Преподавател

Николай Такиев е магистър по „Счетоводство и бизнес анализ“ от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Пред периода 2017-2019 г. работи като счетоводител в компания, която е специализирана в счетоводното обслужване на управляващи дружества, договорни фондове и инвестиционни посредници. Счетоводител на свободна практика с разнообразно портфолио от клиенти, извършващи дейност в различни сектори на икономиката.

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."