Курс Основи на инвестициите - септември 2022 - Finance Academy
Loading...
курс

Основи на инвестициите - септември 2022

Начало Начало: 19 септември 2022
продължителност 3 седмици
кредити 1 кредита
Basics
Запиши се
Основи на инвестициите - септември 2022 Запиши се

Умения, които ще придобиеш

 • Какво представлява инвестирането и защо трябва да инвестираме
 • Какви са различните видове инвестиционни активи
 • Какво е значението на "диверсификацията"
 • Какво представляват и как работят финансовите борси
 • Как да инвестираме в недвижими имоти
 • Какво представляват криптовалутите
 • Изграждане на инвестиционна стратегия

Теми

 • Ресурси

  Обучението "Основи на инвестициите" е уводно за програмата по Инвестиции и лични финанси. В рамките на курса всички участници ще усвоят основополагащи знания за света на личните финанси, инвестиционните активи и най-разпространените инвестиционни инструменти.

  Лекциите в рамките на курса се провеждат понеделник и сряда от 19:00 на живо в рамките на 4 седмици (от 19 септември до 14 октомври).

  Всички участници имат възможност да се запишат за изпит и да получат грамота, която удостоверява знанията им по материята на 15 и 16 октомври.

 • Защо са важни инвестициите и личните финанси?

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Лични финанси - бюджетиране

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Какво представлява инвестирането?

  Лекцията ще се проведе на 3 октомври - понеделник от 19:00.

  В рамките на обучението ще бъдат разгледани следните теми:
 • Какво представлява инвестиционния процес?
 • Основни класове инвестиционни активи
 • Психологически аспекти на инвестициите
 • Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Какво представлява капиталовия пазар?

  Лекцията ще се проведе на 5 октомври - сряда от 19:00.

  В рамките на обучението ще бъдат разгледани следните теми:
 • Какво представляват капиталовите пазари?
 • Как да участваме на световните пазари
 • Как работят основните инвестиционни инструменти
 • Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Инвестиция в имот - Какво трябва да знаем преди да инвестираме в недвижима собственост?

  Лекцията ще се проведе на 10 октомври - понеделник от 19:00.

  В рамките на обучението ще бъдат разгледани следните теми:
 • Оценка на потенциала на недвижим имот
 • Какво представлява инвестицията в недвижим имот?
 • Стратегии за инвестиции в имоти
 • Алтернативни инвестиции в имоти
 • Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Криптовалути – Какво представляват и как да ги оценяваме правилно

  Лекцията ще се проведе на 12 октомври - сряда от 19:00.

  В рамките на обучението ще бъдат разгледани следните теми:
 • Какво представляват криптовалутите?
 • Какво е блокчейн и децентрализирани финанси
 • Видове криптовалути
 • Борси за търгуване на криптовалути
 • Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

 • Изпит - Основи на инвестициите - октомври 2022

  Изпитът ще се проведе на 15 и 16 октомври, като може да го стартирате най-рано в 10:00 часа на 15 октомври и най-късно в 21:59 часа на 16 октомври. След стартиране ще разполагате с 120 минути. Състои се от 40 въпроса от затворен тип, с един верен отговор.

  Ресурси

  Още няма материали за тази лекция

За кого е подходящ курсът?

Курсът е подходящ за напълно начинаещи с интерес към инвестициите, които искат да разберат фундаментите на инвестирането на достъпен език, за професионалисти, търсещи възможности за допълнителни доходи и финансова независимост и за професионалисти, които осъзнават, че през 2022 година спестяванията им губят стойност, ако не генерират доходност. Също така курсът е подходящ и за студенти, търсещи практически знания и умения за инвестиране в различни видове активи, както и всички, които искат да запишат цялостната програма по “Инвестиции и лични финанси” във Finance Academy.

Как мога да се запиша?

За да се запишете, кликнете ТУК или бутона "ЗАПИШИ СЕ" и следвайте стъпките.

Докога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Записването в курса е отворено до 19 септември. Обучението стартира на 19 септември 2022 г., а занятията ще се провеждат на живо, като ще бъдат провеждани в платформата на Finance Academy. Подробен график на занятията можете да откриете в раздел "Теми".

Как и къде ще се провеждат занятията?

Обучението ще бъде на живо. Първата лекция ще се проведе на 19 септември от страницата на курса. Занятията ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 19 часа като ще бъде направен запис на лекциите, които да можете да гледате и в удобено за вас време

Какво представлява изпитът и кога ще се проведе?

Изпитът ще се проведе онлайн и се състои от теоретична част, която ще бъде под формата на тест, който ще се състои на 15 и 16 октомври.

Ще получа ли сертификат след изпита?

След преминаване на изпита, ще придобиете грамота от Finance Academy, ако получите оценка над Мн. добър 5.00 от изпит.

Колко струва обучението в курса и какво включва?

Онлайн

Безплатен

Онлайн обучение на живо

Достъп до записите на лекциите, които да гледате в удобно за вас време

1-годишен достъп до видео записите и учебните ресурси

Достъп до затворена Facebook група с курсистите

Участие в общност от бъдещи и настоящи инвеститори

Изпит

Явяване на редовен изпит и издаване на грамота

50 лв. до 30 септември 2022 г.
100 лв. от 30 септември до 14 октомври 2022 г.

Борис Павлов

Преподавател

Борис Павлов следва в Американския университет в Париж и в EDHEC Business School в Ница. След като завършва две бакалавърски степени и една магистратура в областите финанси и икономика, Борис започва работа в инвестиционната банка Societe Generale. Прекарва две години в централата на банката в Париж, след което се мести в Ню Йорк, където работи с трейдинг екипите на екзотични финансови деривати и служи като връзка между централата и клона на Wall Street при осъществяването на различни проекти. Междувременно следва дистанционно магистратура по международно бизнес право в UCL и Queen Mary University и след завършването й се мести в Лондон, където заема позицията хедж фонд анализатор. След една година на Острова, в началото на 2017г., Борис се връща в България и стартира свой собствен бизнес – Flat Manager, компания за управление и инвестиции в имоти, които се отдават под наем краткосрочно чрез онлайн платформи като Airbnb.

Георги Вулджев

Преподавател

Георги Вулджев е един от най-разпознаваемите млади икономически експерти в България. Работил е като икономист в Институт за пазарна икономика, след което става анализатор в EmergingMarketWatch, фирма за икономически, финансови и политически анализи, която работи директно с банки и инвестиционни фондове от цял свят. Като главен редактор на Експертен клуб за икономика е автор на редица предложения за реформи в сферата на икономическата политика в България. От години се занимава с инвестиционна тематика, работил е като автор на инвестиционни анализи за Tavex Gold & Exchange.

Радослав Шаллиев

Преподавател

"Радослав Шалиев започва обучението си в St. Claures Oxford и след това получава бакалавърска степен от University of Leicester. Той е и основател на Goldaroо.gold, компания, която предлага инвестиционни услуги в сферата на финансовите деривати и безналично злато. За това спомагат и образованието, което получава в Chartered Institute for Securities and Investment в Лондон. Квалифициран е като професионален инвеститор спрямо действащите Европейски директиви на ESMA и търгува на международните капиталови пазари за собствена сметка от над десетилетие. Работил е в няколко от топ 10 в света инвестиционни посредници с фокус върху бизнес развитие и операционен риск.

Валентин Михов

Преподавател

Валентин Михов e експерт и консултант в сферата на децентрализираните финанси. Той е един от първите български инвеститори, които разпознават потенциала на криптовалутите. Опитът му в сферата на бизнеса, блокчейн и машинното обучение му помагат да разработи редица проекти за анализ и структуриране на голям обем данни. Съосновател на Maycamp, портал за обучение на студенти по компютърни науки. Главен технологичен директор на Santiment – иновативна платформа за събиране и разпространение на данни за крипто пазара и тенденциите в него.

Георги Захариев

Преподавател

Георги Захариев е управлявал най-големият проект на Google за България – “Дигитален гараж”, консултирайки стотици собственици на бизнес. Професионалният му опит включва управление на стратегическите партньорства на SoftUni – най-голямата образователна организация за дигитални професии в България. Там успява да изгради стратегически партньорства с компании като Coca-Cola HBC, Telenor, Пощенска Банка, Zuhlke Engineering, Draft Kings, Software Group и други. Създава проектът Finance Academy с мисията да предостави достъпно обучение от практици в сферата на бизнеса, финансите и икономиката. Георги е сред основателите на Airbnb общността в България, стартирайки компания за управление на имоти за краткосрочен наем през 2015 година. Гост лектор на събития, сред които WordPress Meetup, Travel Academy, IoT Summit и други.

Основи на инвестициите - септември 2022

Начало: 19 септември 2022
3 седмици
1 кредита
Basics
Запиши се
Основи на инвестициите - септември 2022 Запиши се
Основи на инвестициите - септември 2022

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."