Възможности за инвеститори и предстоящо публично предлагане на Webit Investment Network - Finance Academy
Loading...
Възможности за инвеститори и предстоящо публично предлагане на Webit Investment Network
Изминало събитие
Дата:
25 май 2022
Час:
19:00
Лектори:
д-р Пламен Русев

Събитието е вече изминало, но все още може да го гледаш на запис.

За семинара
Здравейте, 

Като част от общността на Finance Academy имаме удоволствието да ви поканим на ексклузивен семинар, посветен на една от най-горещите теми за българските инвеститори - предстоящото IPO (публично предлагане) на Уебит Инвестмънт Нетуърк. 

Наш гост ще бъде Д-р Пламен Русев, основател и изпълнителен председател на Webit. 

Семинарът ще се проведе на живо в сградата на Софтуни на адрес бул. Александър Малинов 78, ет. 1 зала Open Source на 25 май от 19:00. Присъствените места са ограничени до 200. Всички, които не могат да присъстват на живо, но имат интерес да научат повече по темата, могат да се запишат и да гледат семинара онлайн. Зрителите и участниците ще имат възможност да задават своите въпроси.

Д-р Пламен Русев, ще предостави пред аудиторията на Finance Academy възможностите за инвестиции, бизнес модела и финансовите параметри на Уебит Инвестмънт Нетуърк. Уебит Инвестмънт Нетуърк (WIN) е компания, която цели да придобива дялове във финалистите на Founders Games - едно от най-големите и оспорвани състезания за иновативни и технологични компании в света, организирано от WEBIT Global Impact Forum. WIN придобива дялове единствено в компании, които допринасят за устойчивото бъдеще на нашия свят."Уебит Инвестмънт Нетуърк" ЕАД планира да набере близо 6 млн. лв. чрез първично публично предлагане на пазара на растеж на Българска фондова борса (БФБ) – BEAM. Средствата ще бъдат използвани за инвестиция във финалистите на юнското издание на едно от най-големите и оспорвани състезания за иновативни и технологични компании в света – Founders Games.
За лекторите
д-р Пламен Русев
Д-р ПЛАМЕН РУСЕВ (основател и изпълнителен председател на Webit), чрез компанията му “Анхеало Кънсалтънтс” основава Уебит Инвестмънт Нетуърк.
Той е български инвеститор, предприемач и филантроп със световен отпечатък.
Инвестира в технологични компании в областите здравеопазване, финанси, блокчейн, електронни спортове и др. Сред ко-инвеститорите му в различни компании са световни имена като Марк Кюбан и Аштън Кътчър.
Д-р Русев е основател на бранда и глобалната екосистема от иноватори, инвеститори, политици и бизнес лидери - Webit, както и на едно от най-големите състезания за стартиращи компании в света - Founders Games.
Българските медии го определят като "Визионерът на България", "Мисия България", "Следващия скок към бъдещето" и споделят как той работи за налагането на "България като технологичен лидер" и реалната икономическа стойност от Webit, която носи по 60 млн евро годишна стойност за България, докато прави София дигитална столица. Медиите споделят и успехите на компании (и стартъпи, които той създава и управлява).
Сред международните му признания и отличия са титлите Доктор Хонорис Кауза (DOCTOR HONORIS CAUSA) от университети в Европа и Южна Америка, награди от правителства, международни медии, институции и корпорации, в т.ч от Financial Times и Google, блокчейн инвеститор 2018 и други.