Търговия и инвестиции на пазарите на суровини - Finance Academy
Loading...
Търговия и инвестиции на пазарите на суровини
Изминало събитие
Дата:
11 април 2023
Час:
19:00
Лектор:
Преслав Райков

Събитието е вече изминало, но все още може да го гледаш на запис.

Гледай безплатно онлайн уебинар на тема "Търговия и инвестиции на пазарите на суровини"нa 11 април 2023 г. (вторник) от 19:00 часа с лектор Преслав Райков.
За семинара
Света на суровините е не толкова добре познат, но е основна движеща сила за световната икономика. Добивът, производството, търговията и придвижването на основните суровини предоставят страхотни възможности за инвестиции и търговия. Ще се засегнат изключително интересни теми свързани с тези пазари, възможностите за инвестиции в тях, както и рисковете, които трябва да се управляват умело.

По време на семинара ще се засегнат следните теми:
  • Защо суровините са важни за световната икономика, какво представляват и как се търгуват?
  • Къде, как и от кого?
  • Основни типове суровини - метали (скъпоценни, индустриални, EV), енергийни (въглища, петрол, природен газ, дестилати, електрическа енергия), селскостопански (зърнени, олиа, какао, захар), възобновяеми (въглеродни сертификати, метали за батерии).
  • Какво движи цените на основните суровини?
  • Цикли на търговия и възможности за частните инвеститори.

Ще се сподели и много полезна информация относно трансфера на риска на тези пазари - основен двигател на ценовите движения. Ще представим и интересни случаи при търговията със суровини, както и ще засегнем темата за възможността за инвестиране на тези пазари - брокери за търговия, базови стратегии, сертификационни курсове.
За лектора
Преслав Райков
Преслав Райков е Senior Commodity Risk Manager в Cargill, един от гигантите в търговията със суровини в световен мащаб. Работил е като Senior FX & Commodity Analyst за един от големите брокери на финансови услуги (FXCM), част от Jefferies Financial Group, като има и 3 години опит в отдел Corporate & Investment Banking в централата на Societe Generale в София. Магистър по Финансов мениджмънт и прогнозиране и планиране. Специализирал е международна икономика в Барселона и Единбург, както и търговия на финансовите пазари в Букурещ. Съсобственик и основател на компанията Prestan Invest Trading LLC - консултантска компания в сферата на финансирането на търговията със суровини. Член е на Commodity Trading Association - Geneva, Switzerland. Основател на nature-tech start-up компанията Leaf IT.
Преслав Райков Photo