fbpx

Finance Academy

Програма по

Инвестиции и лични финанси

Професионална образователна програма, целяща да подобри стандарта на всеки българин като го научи да управлява по-ефективно финансите си и да направи първи крачки в инвестициите.

Учете чрез достъпен език и примери от лектори с глобален опит без алтернатива в България!

Цялостна програма

Влезте в света на инвестициите

Цялостната програма по Инвестиции и лични финанси на Finance Academy обединява практика и теория, за да обясни как функционира светът на инвестициите и как да даде приложими в реални условия знания за личните финанси.

Обучението включва серия от онлайн курсове и лекции на актуални теми от сферата на инвестициите и финансите. Всички курсисти получава достъп до допълнителни образователни ресурси, а гост-лектори от успешни компании, споделят своите знания и умения. Програмата включва и игрови формати, тестове и проекти.

Предимства на програмата

За кого е подходяща програмата?

Лектори

Пламен Моновски

ex-Managing Director, BlackRock

Пламен Моновски е най-младият управляващ директор в историята на BlackRock с повече от четвърт век инвестиционен опит в цял свят. 

BlackRock е най-голямата компания за управление на парични средства в цял свят. Към 2021 активите, управлявани от BlackRock са със стойност над 9,5 трилиона долара.

Пламен ще представи за пръв път в България методи, стратегии и знания от най-високо международно ниво за изграждане на дългосрочно богатство и увеличение на активите.

Пламен Моновски

ex-Managing Director, BlackRock

Пламен Моновски е най-младият управляващ директор в историята на BlackRock с повече от четвърт век инвестиционен опит в цял свят. 

BlackRock е най-голямата компания за управление на парични средства в цял свят. Към 2021 активите, управлявани от BlackRock са със стойност над 9,5 трилиона долара.

Пламен ще представи за пръв път в България методи, стратегии и знания от най-високо международно ниво за изграждане на дългосрочно богатство и увеличение на активите.

Даниела Бобева

Consultant, The World Bank

Даниела Бобева е консултант в Световнатa Банка, бивш вицепремиер на България. Тя е водещ авторитет в сферата на управлението на лични финанси, като автор на първия учебник по лични финанси в България. Професор Даниела Бобева е водещ на курса за Лични финанси на Finance Academy.

Борис Павлов

Founder, Flat Manager

Борис Павлов е основател на най-голямата компания за управление на имоти за краткосрочни наеми и инвестиции в България - Flat Manager. В миналото е заемал ключови позиции в инвестиционни банки в Ню Йорк и Париж. Борис е преподавател по експертния курс за Инвестиции в недвижими имоти на Finance Academy.

Георги Вулджев

Economist, EmargingMarketWatch

Георги Вулджев е финансов анализатор в EmergingMarketWatch, водеща компания в сферата на финансовите анализи и главен редактор на Експертен Клуб по Икономика и Политика. Георги е един от най-разпознаваемите млади икономисти в България с интервюта за всички водещи експертни и национални медии. Той води курса по Инвестиции в акции на Finance Academy.

Валентин Михов

Blockchain Consultant & Investor, ex-CTO в Santiment Blockchain

Валентин Михов е бивш CTO в Santiment Blockchain. Програмист по професия и инвеститор по призвание, той анализира бизнес и техническия потенциал на дигиталните пари като финансов консултант в инвестиционен фонд. Валентин е водещ лектор на курса по инвестиции в криптовалути на Finance Academy.

Infografica-2

Учебен план

Водещата в България програма по “Инвестиции и лични финанси” включва

Описание

Курсът „Лични финанси“ предоставя основни стратегии за управление на финансовите средства. Курсистите ще разберат как да оценяват инфлацията, как работи икономиката и как ефективно да изпълняват целите си с наличните ресурси. Целта е изграждането на съзнателно отношение и фундамент към личните финансови средства.

Водещ лектор: Даниела Бобева – консултант, The World Bank и автор на първия учебник в България за лични финанси.

Начало: 22 НОЕМВРИ 2021

Умения

 • Създаване на личен финансов план
 • Ефективно целеполагане
 • Оптимизация на личен бюджет
 • Ефективно изграждане на бюджет
 • Оптимизация на разходи
 • Фундаментални икономически знания

Описание

Курсът “Инвестиции в недвижими имоти” разкрива всички аспекти при този тип традиционна инвестиция и как да се възползваме от нея. Обучението включва специално разработени за курса ексклузивни материали, таблици и сметки, които помагат на курсистите при практически изчисления и преминаване към сделка. В рамките на курса се разглеждат методи за финансиране, избор на локация, оптимизация на разходи, правни и данъчни аспекти.  След него курсистите ще могат да увеличат активите и богатството си, като изготвят професионален инвестиционен анализ на даден имот, да отчитат всички стъпки и разходи по дадена сделка и да взимат обективни решения при избор на недвижима собственост.

Водещ лектор: Борис Павлов Начална дата: ЯНУАРИ 2022

Умения и знания

 • Оценка на имот и локация
 • Инвестиционен анализ на имоти
 • Оптимален избор между Airbnb или дългосрочен наем?
 • Оптимален избор на вид имот
 • Ясни знания върху разходите по придобиване на недвижима собственост
 • Правни аспекти при сделки с недвижими имоти
 • Ефективни преговори с брокери, купувачи и продавачи

Описание

Този курс ще ви научи на фундаментите на кpиптoвaлyтитe и какво представлява блокчейн. Курсистите ще преминат през теоретични основи, покриващи нужната информация за дигиталните пари и как да оценяват техния финансов и технически потенциал. В същото време ще бъдат извършени серия от практически демонстрации, отговарящи на въпросите какво включва целия процес на инвестиция в kpиптoвaлyти стъпка по стъпка.

Водещ лектор: Валентин Михов

Начална дата: ФЕВРУАРИ 2022

Умения и знания

 • Създаване на портфейл от кpиптoвaлyти
 • Избор на портфейл за криптовалути
 • Успешна диверсификация на инвестиционно портфолио
 • Анализ на блoкчeйн активи и техния потенциал
 • Психологически аспекти на инвестирането
 • Оптимизация на разходи по такси и комисионни
 • Изпълнение на инвестиционна стратегия

Описание

Курсът “Инвестиции в акции” ще разгледа фундаментите на оценка и анализ на акциите на различни компании. В този курс ще научите кои са ключови фактори за най-популярния инвестиционен актив, който формира основен дял в портфейла на повечето инвеститори.

Водещ лектор: Георги Вулджев

Начална дата: МАРТ 2022

Умения

 • Анализ на финансови отчети
 • Ефективни методи за анализ на акции
 • Успешни стратегии за инвестиции в акции
 • Изграждане на балансиран портфейл
 • Психологически аспекти на инвестирането

Описание

Курсът “Практическо инвестиране” спредставлява кулминацията на цялостната програма по “Инвестиции и лични финанси”. Ексклузивно негов водещ лектор е Пламен Моновски – най-младият управляващ директор на BlackRock с повече от четвърт век инвестиционен опит. BlackRock е компанията, която управлява най-големият финансов ресурс в цял свят (9.5 трилиона $ към 2021). Пламен Моновски ще разкрие аспектите на успешното инвестиране и изграждане на инвестиционно портфолио в серия от фокусирани сесии. Курсът е интензивен и информацията, която ще представи Пламен Моновски се ползва единствено от водещи мениджъри в международни инвестиционни фондове, като за пръв път тя ще бъде достъпна за курсисти в България. Подходящ е за начинаещи инвеститори, които искат да научат тайните на дългосрочното инвестиране и създаване на реално богатство.

Водещ лектор: Пламен Моновски

Начална дата: АПРИЛ 2022

Умения и знания

 • Тайните на създаването на дългосрочно богатство
 • Изграждане на балансирано инвестиционно портфолио
 • Глобални възможности, с които българския инвеститор не е запознат
 • Ключови техники и стратегии в света на инвестициите
 • Структура и създаване на лично богатството
 • Тайминг и правилно залагане на финансови цели
 • Психология на инвестициите
Финалният проект, с който завършва практическата програма “Инвестиции и лични финанси” представлява изграждане на примерен личен инвестиционен план от курсиста, който следва предварително зададени критерии за оценка.

АПРИЛ – МАЙ 2022
 • Дипломиране
 • Включване в алумни клуб
 • Прилагане на практика на знанията

Финален проект

Курсистите завършват с финален проект, който представлява лично инвестиционно портфолио с цел прилагане на практика знанията и уменията придобити по време на обучителната програма.

Предимства на цялостната програма по

Инвестиции и лични финанси

Как да се включа в програмата?

Цялостна програма по
Инвестиции и лични финанси

Цялостна програма

5 курса, 5 месеца

600 лв.

еднократно плащане

2 х 325 лв.

плащане на 2 пъти

Методи за плащане

Банков превод

Картово плащане

Успешно завършили курсисти

Георги Захариев

CEO, Finance Academy

Георги Захариев

CEO, Finance Academy

Георги Захариев

CEO, Finance Academy

Програмата,
която всеки българин трябва да премине